[Persbericht – NL] Derde editie Playful Arts Festival groot succes

Playful Arts Festival 2018

Op 15 en 16 juni vond in Den Bosch de derde editie van Playful Arts Festival plaats. Verdeeld over twee dagen waren er ruim 30 speelse performances, interactieve installaties en games te zien van kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Het hoogtepunt was voor velen de voorstelling Bodies in Urban Spaces van de Oostenrijkse Willi Dorner, die zaterdag twee keer door de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch trok. Deze voorstelling, een co-productie van Bibliotheek Den Bosch en Playful Arts Festival, trok vele honderden bezoekers en spontane aanhakers, die zich verwonderden over de kleurrijke figuren die zich als standbeelden hadden opgesteld in het straatbeeld. Bezoekers van jong tot oud waren vol lof over de concentratie, kracht en vindingrijkheid van de dansers.

Naast de bibliotheek was een omvangrijke interactieve installatie Chair-Jump-Chute te bewonderen van Marloeke van der Vlugt, geïnspireerd op de performance Antic Meet van toonaangevend choreograaf Merce Cunningham. Velen grepen de kans het interactieve werk zelf te beleven en de meters hoog opgehangen parachutes met hun lichaam in beweging te brengen.

Centrale festivallocatie vormde Het Werkwarenhuis, dat voor de gelegenheid was aangekleed met grote letters PLAY, ontworpen door Studio Boot. Ook waren de werken te zien waar het publiek zelf voor in actie moest komen. Wobble Garden was de favoriet van velen: een speelbord met springveren, kleurige LED-lampjes en speelse geluiden, dat onder de vingers van nieuwsgierige bezoekers tot leven kwam.

Moha Project nodigde bezoekers uit voor een tour achter de schermen van het hotel Jo van den Bosch. Door de grenzen tussen theater en werkelijkheid steeds doelbewust te vervagen, wist het Hongaarse collectief de bezoekers te vangen in een voortdurende staat van verwondering en nieuwsgierigheid.

Het Playful Arts Festival is een initiatief van Wave of Tomorrow and Zo-ii, mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Gemeente ‘s-Hertogenbosch en creatieve partners Werkwarenhuis, Bibliotheek Den Bosch en Muzerije. De organisatie dankt alle kunstenaars, vrijwilligers en bezoekers.


Op de hoogte blijven?

Volg Playful Arts Festival op:
Facebook; Twitter; Instagram; Vimeo; Flickr


Bodies in Urban Spaces | Cie. Willi Dorner – Photo by Ernst Koelman

Bodies in Urban Spaces | Cie. Willi Dorner – Photo by Ernst Koelman

Chair_Jump_Chute | Marloeke van der Vlugt et al.

Edible Games | Jenn Sandercock

Werkwarenhuis – Photo by Ernst Koelman

Werkwarenhuis – Photo by Ernst Koelman